Alternativní sladidla a cukry
Sladké bez obav
Sladidla a cukry jsou přírodního původu, nerafinované, lehce rozpustné, a především neškodí organismu. Oproti tomu konzumace umělých sladidel zdraví určitě neprospívá, a proto je zajisté rozumné jejich spotřebu snížit nebo zcela omezit a nahradit přírodními sladidly a cukry.
Náhrada za bílý cukr
Na trhu lze najít různé přírodní alternativy klasického slazení. Inulin s vlákninou nebo BIO kakaový, kokosový, vanilkový, skořicový nebo březový cukr (Xilitol) to všechno jsou možné 100% přírodní náhrady vhodné ke slazení. Variantou klasického bílého cukru může být cukr třtinový, který nebyl během výroby vybělen a ochuzen o melasu. Sladit lze také přírodními sirupy nebo třeba kvalitním medem.
Sladká tečka
Přirozená sladidla a cukry mají nízký glykemický index a jsou tak vhodná a bezpečná i pro osoby s diabetes (cukrovkou). Veškeré námi nabízené produkty ke slazení jsou v BIO kvalitě, bez přidaných konzervačních látek a barviv. Lze je použít na dochucení pokrmů, posyp, zdobení nebo jako zdravou ingredienci do zákusků, krémů, kaší či smoothie. Osladit si s mini však také můžete čaj, kávu nebo svařené víno. Mlsejte zdravě s přírodními sladkostmi a cukry.